Skip to main content

Our staff

Samantha Buchanan

I graduated in Chiropractic from AECC University College, Bournemouth, England in 1995 and worked in west London before moving to Finland and opening Ruoholahden kiropraktikkoasema with Max in 2000.

I completed a dry needling course in 1996 and an advanced dry needling course in 2006 and find that this knowledge is often beneficial for muscle relaxation and acute pain relief and compliments chiropractic treatment.

I graduated as a Certified Chiropractic Extremity Practioner (C.C.E.P) in 1998, which has given me an edge and a wider scope of diagnostic and treatment tools when working with extremity problems (Jaw, shoulder, elbow, wrist, hip, knee, ankle and foot).

For personal reasons, I developed an interest in Pavel Kolar's work in Dynamic Neuromuscular Stabilisation (DNS). I graduated from Prague School, University Hospital Motol, Charles University, Prague as a certified DNS practitioner in 2018. For more information click here.

This knowledge and approach to treatment and rehabilitation exercises for many more chronic patients, who have tried everything without success, is a passion.

I have a keen interest in Yoga, and am a certified Yoga and Yin Yoga teacher. I like to blend my knowledge of DNS with yoga to improve the postural alignment creating a unique yoga style, diminishing the common aches and pains associated with an incorrect yoga workout. 

Max Wikström

Hei. Olen kiropraktikko Max Wikström.

Loukkasin oman selkäni 15 vuotiaana urheillessa, välilevy repesi. Sain vammaani apua kiropraktikolta, ja mielenkiinto kehon toimintaa ja kuntoutusta kohtaan heräsi. Sen jälkeen kehoni on kokenut monen moista. Oikea polvi on leikattu, niska retkahti autokolarissa, vasemmasta kämmenestä murtui luita ja kämmeneen jouduttiin laittamaan metallia, sain pikkuaivoinfarktin, ja tuoreimpana vammana terveestä polvesta repesi takaristiside. Kaikesta on selvitty, kehoni ei ole täydellinen mutta se palvelee minua hyvin ja pystyn tekemään lähes kaiken mitä haluan. Olen ottanut vastaan apua silloin kun olen sitä tarvinnut, ja tehnyt määrätietoisesti töitä kuntouttaessani itseäni.

Oma kehosi on omanlaisensa, sillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Täydellinen se ei ole, eikä sen tarvitsekaan olla. Myytti siitä että kehon pitää toimiakseen optimaalisesti olla super- vahva ja super-notkea, on juuri sitä - myytti. Olen toiminut kiropraktikkona yli 20 vuotta, ja nähnyt tuhansia potilaita joilla kaikilla on ollut oma tarina kerrottavanaan. Tutkiessani potilaita, myös heidän kehonsa kertovat oman tarinansa. Olen vuosien saatossa tullut päätelmään, että toimiakseen optimaalisesti kehon tulee olla niin symmetrinen kuin mahdollista. Jotta kävely olisi helppoa tulee jalkaterien, polvien ja lonkkien liikkua saman verran ja samalla lailla kun toisessa jalassa. Selkärangassa jokaisen nikaman pitää pystyä liikkumaan, nivelsiteiden ja lihasten joustamaan ja tukemaan liikettä. Ryhdin tulee olla mahdollisimman hyvä jotta kuormajakauma olisi optimaalinen. Ja niin edespäin.

Symmetrisessä kehossa kaikki kudokset tekevät juuri niille tarkoitettua työtä, eikä keho kuormitu liikaa. Epäsymmetrisessä kehossa osa kudoksista joutuu tekemään liikaa töitä kun taas osa kudoksista ovat passiivisia. Nuorena kudokset ovat kimmoisia ja kykenevät kompensoimaan melkein mitä vaan. Kun keho vanhenee, sen kyky kompensoida epäsymmetrioita heikkenee. Oireet alkavat. Tämä korostuu urheilussa. Symmetriset urheilijat kykenevät lähes mihin vaan, voivat harjoitella tehokkaasti loukkaamatta itseään ja heillä on pitkä ura. Heitä pidetään yleisesti ´lahjakkaina´urheilijoina. Epäsymmetriset urheilijat joutuvat tekemään enemmän töitä saavuttaakseen samat tulokset, kärsivät erinäisistä pienistä vaivoista lähes jatkuvasti jotka estävät täysipainoisen harjoittelun, loukkaantuvat helposti ja ura loppuu usein hyvissä ajoin ennen kuin oli tarkoitus.

Tutkiessani kroonisesta tai uusiutuvasta vaivasta kärsiviä potilaita, etsin yleensä heidän kehostaan epäsymmetriaa joka selittää potilaan vaivan. Hoitosuunnitelma laaditaan yhdessä potilaan kanssa, tavoitteena saavuttaa symmetrisemmin toimiva keho. Hoitosuunnitelma koostuu yleensä antamastani kiropraktisesta hoidosta, potilaalle annettavista hänen epäsymmetriaa korjaavista harjoitteista sekä arkirutiinien tarkastelusta. Arjen kuormat ovat suuressa roolissa kehon kuormituksessa, ja yleensä pienin muutoksin rutiineissa aikaansaadaan suuria muutoksia kuormassa ja sitä kautta hyvinvoinnissa.

Tervetuloa vastaanotolle, tehdään yhdessä sinusta symmetrisempi, toimivampi ja kivuttomampi!