Skip to main content

Potilaslausunnot

Mitä potilaamme itse kertovat saamastaan avusta ja hoidosta?

ISSIASKIVUT JA MIGREENI:
Kirsi, terveydenhoitaja, 50 v

Olen aina ollut terve eikä minulla ole aiemmin ollut selkäkipuja. Issiashermosäryt alkoivat yllättäen autolla ajaessa ja alkoivat vaivata sitten öisinkin. Särkyä tuli lonkkien seudulle ja säteili alas jalkojen ulkosivuja pitkin pohkeisiin asti. Tilanne paheni niin, että särkyä oli joka yö ja heräsin siihen jo parin tunnin yöunien jälkeen.

Minulle määrättiin särkylääkkeitä, mutta mitään erityistä syytä kipuun ei löytynyt. En pystynyt syömään vahvoja kipulääkkeitä ja olisin joutunut ottamaan niitä joka yö.
Kun kipu oli jatkunut puolisen vuotta, tulin sisareni ja ystäväni suosittelemana kiropraktikko Max Wikströmin vastaanotolle.
En tuntenut hoitomuotoa ennestään, mutta halusin kokeilla muuta kuin lääkehoitoa ja huonot yöunet rasittivat elämää.

Jo parin hoitokerran jälkeen issiassäryt helpottivat jonkin verran ja aloin tehdä Maxin neuvomia venyttelyjä ja voimisteluliikkeitä. Säryt katosivat kuuden hoitokerran jälkeen kokonaan. Käyn vielä kontrollikäynneillä, ettei tulisi takapakkia, sillä joskus säryt saattavat muistuttaa olemassaolostaan. Teen myös edelleen harjoitteita alaselän vahvistamiseksi.

Olen kärsinyt migreenistä vuosikausia ja käyttänyt siihen kohtauslääkkeitä. Vastaanotolla tuli puhetta myös migreenistä ja muutaman hoitokerran jälkeen – yhdistettynä kotona tehtäviin niskan ja selän ryhtiä korjaaviin harjoitteisiin – migreeni on pysynyt poissa useita viikkoja. Näin hyvää tilannetta ei ole ollut aikoihin, sillä olen kärsinyt migreenistä vuosia keskimäärin kuutena päivänä kuukaudessa, useita päiviä peräkkäin.

Olen erittäin tyytyväinen hoitotuloksiin ja Ruoholahden Kiropraktikkoaseman ystävälliseen ja asialliseen palveluun ja voin lämpimästi suositella tätä kaikille, joilla on vastaavia ongelmia. Olen saanut takaisin kunnolliset yöunet enkä tarvitse enää kipulääkkeitä.
JALAN PUUTUMINEN, RATSASTUSONNETTOMUUKSIEN AIHEUTTAMAT TRAUMAT JA PURENTAONGELMAT:
vastaanotolle.
25-vuotias opiskelija ja hevosmiestaito- ja eläintenkouluttajayrittäjä

Lääkäri-isäni on käynyt Samantha Buchananin vastaanotolla kymmenen vuotta säännöllisesti.Isäni on aina saanut apua vaivoihinsa ja tullut huojentuneena pois vastaanotolta, hän on myös suositellut Samanthan hoitoja eteenpäin usealle ihmiselle.
Olen ratsastanut 8-vuotiaasta säännöllisesti ja useamman vuoden ammattitasolla. Hevostapaturmia mahtuu pitkään ratsastushistoriaani yli parikymmentä.
Luunmurtumien, selästä suistumisien ja muiden tapausten myötä elimistössäni on lukuisia eriasteisia traumoja. Lisäksi minulla on todella yliliikkuvat nivelet ja lievää nivelpsoriaasista, jotka yhdessä hankaloittavat päivittäistä elämääni.

Olin niin tottunut kehoni kummallisuuksiin, etten ajatellut kehossani olevan mitään erityisen pielessä. Pidin itseäni fyysisesti pääosin terveenä ja toimintakykyisenä. Viime aikoina minua oli kuitenkin vaivannut oikean jalan puutuminen paikallaan seistessä ja istuessa ja halusin asiaan muutoksen. Lisäksi olin lukenut että suolisto-ongelmieni syy saattaisi piillä osaksi myös selkärankani mahdollisissa virheasennoissa.

Ensimmäisellä kiropraktisella käynnilläni, yleiskartoituksen aikana Samantha totesi: “Tiesitkö ettei kävelemisen kuuluisi olla vaikeaa.”
Toteamus kuulosti kummalta, sillä itse en ollut ajatellut liikkumisessani olevan vaikeuksia. Kävi kuitenkin ilmi, että kummatkin SI-niveleni olivat lukossa, sekä huomattavan moni nikama koko selkärangan matkalla. Lisäksi nilkkojeni ja erityisesti oikean nilkan löysyys oli johtanut lantioni vinouteen ja aiheuttanut selkärankaani skolioosi-tyyppisen virheasennon. Myös leukaniveleni aukenivat eriaikaisesti.

Pehmeällä varmuudella ja erittäin täsmällisesti Samantha manipuloi nilkkojeni niveliä, nikamiani, SI-niveliäni ja leukaniveliäni. Hän käytti myös akupunktiota leukalihasteni rentouttamiseen.
Veri alkoi virrata päässä, kuulo parani, oikean jalan puutuminen katosi, hengittäminen oli helpompaa ja kotiin kävellessäni tajusin, ettei käveleminen ollut eläissäni ollut niin helppoa kuin nyt. Siihen asti olin alitajunnassani harkinnut erikseen jokaisen askeleeni ja erityisesti ylämäkeen käveleminen oli ollut rajoittunutta. Metrossa mies kysyi että miksi minua naurattaa.

Kävin Samanthalla alkuun pari kertaa viikossa, sitten kerran viikossa ja sen jälkeen noin kuukauden välein. Samantha antoi minulle ohjeet kuntouttaa nilkkojani ja selkääni. Tilanne on nykyään vakiintunut ja vaatii verrattain vähän toimenpiteitä. Luulen, että suurimman eron on tehnyt se, että Samantha näki nilkkojeni löysyyden olevan suurimpia ongelmiani ja kehotti kuntouttamaan niitä. Nykyään kontrolleissa hän lähinnä manipuloi leukaniveltäni ja avaa lihasjumeja kehosta. Käynnit Samanthalla ovat muuttaneet elämänlaatuani merkittävästi.KUUKAUTISKIVUT
vastaanotolle.
Musiikinopiskelija, 26 vuotta

Kärsin vuosia sietämättömistä kuukautiskivuista, joille ei perusteellisista lääketieteellisistä tutkimuksista huolimatta löytynyt erityistä syytä. Voimakkaat, laajalle säteilevät lihaskrampit ja yleinen pahoinvointi veivät kerran kuukaudessa työkykyni kokonaan ja kerran jopa sairaalahoitoon.
Eräs lähipiirini henkilö suositteli minua kokeilemaan kiropraktiikkaa ja Samantha Buchananin hoidosta olen saanut suuresti apua. Hoito, jota olen saanut, on merkittävästi pienentänyt kipujen säteilyaluetta ja voimakkuutta ja tehnyt elämästäni kokonaisvaltaisesti helpompaa. Kiropraktiikan, tarvittaessa käytetyn kohdennetun kipulääkityksen ja ehkäisyrenkaan yhdistelmä on palauttanut työkykyni ja lisännyt elämänlaatuani merkittävästi. Toivottavasti muutkin kivuista kärsivät rohkaistuvat tulemaan Samanthan tutkimuksiin ja etsimään apua!


PÄÄNSÄRKY, NISKAKIPU JA SELKÄKIPU:
vastaanotolle.
Heli, 24-vuotias kosmetologi, kahden lapsen äiti

Isäni kävi Ruoholahden Kiropraktikkoasemalla kiropraktikko Samantha Buchananin ja Max Wikströmin hoidossa ja luki toimittaja Memme Arangon kirjoituksen siitä,
miten hän oli saanut migreeniinstä apua Samanthan hoidossa. Isä toi minulle kirjoituksesta kopion ja kehotti varaamaan tutkimusajan, jotta selviäisi voidaanko minuakin auttaa.

Olin kärsinyt jo todella pitkään pahasta migreenistä ja niskaperäisestä päänsärystä ja olin joutunut useita kertoja sairaalaan tiputukseen sietämättömän kivun vuoksi. Tuntui siltä, että päätä särki aina. Minulla oli voimakkaita lääkkeitä, jotka eivät auttaneet kuin joskus hetkellisesti ja eräskin lääke aiheutti pahoja ongelmia. Oloni oli kamala ja elämä hankalaa. Edes neurologi ei osannut auttaa minua muulla tavalla kuin lääkkeitä määräämällä. Hieronta ei auttanut päänsärkyyn.

Ajattelin, että kokeilen Samanthan hoitoa – eihän muutakaan apua ollut tiedossa. Minua pelotti, sillä olin saanut vääränlaista informaatiota kiropraktikon hoidosta. Soitin Ruoholahden Kiropraktikkoasemalle ja keskustelin Max Wikströmin kanssa ja sain asiallista tietoa hoidosta ja sen mahdollisuuksista. Uskaltauduin varaamaan tutkimusajan.

Samantha Buchananin kyseli, tutki ja testasi minua ensi käynnillä ja totesi ongelmat niskan ja selän alueella sekä sen, että olen yliliikkuva. Uskomatonta kyllä jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen päänsärky helpotti. Parin hoitokerran jälkeen särky hävisi ja oloni tuntui hyvältä.

Hoitoni jatkui ja tiedän nyt, millaista on, kun päätä ei särje, niskat ja hartiat eivät ole jumissa ja selkäkipu on helpottanut. En tarvitse lääkkeitä ja sekin on vaikuttanut olooni kaikin puolin positiivisesti. Haluan suositella muillekin samoista ongelmista kärsiville käyntiä Ruoholahden Kiropraktikkoasemalla, jotta selviää, voidaanko siellä auttaa.
SELKÄONGELMAT:
vastaanotolle.
Timo Holopainen, eläkeläinen

Selkäni kipeytyi erittäin pahasti vuonna 2012, jopa siihen pisteeseen, etten voinut tehdä enää mitään, edes solmia kengännauhoja. Minulla oli aiemminkin ollut selkävaivoja, mutta takana oli pitkä oireeton jakso. Nyt tilanne meni niin hankalaksi, että tarvitsin selkääni tukemaan tukiliivin ja liikkuessani kaksi kyynärsauvaa.

Kipuun söin todella voimakkaita kipulääkkeitä, jotka eivät auttaneet paljoakaan. Tutkimusten ja sairaalakäyntien jälkeen avuksi tarjottiin kuntoutusta, mutta pääsyä sinne olisin joutunut odottamaan ainakin seuraavaan syksyyn.

Sukulaiseni olivat käyneet Ruoholahden Kiropraktikkoasemalla hoidossa ja ehdottivat, että kävisin vastaanotolla näyttämässä selkääni ja kysymässä, voisiko kiropraktikko auttaa tilanteessani.

Vuoden 2013 tammikuussa päätin varata ajan ja lähteä käymään Ruoholahdessa Helsingissä – Mäntyharjulta asti. kiropraktikko Max Wikströmin
tutki selkäni ja totesi tilanteen erittäin haastavaksi, sillä magneettikuvista selvisi, että alaselkäni on voimakkaasti rappeutunut. Hoito päätettiin kuitenkin aloittaa ja ajelimme vaimon kanssa Mäntyharjulta viiden viikon ajan Helsinkiin kaksi kertaa viikossa Maxin hoitoon. Jokaisen hoitokerran jälkeen selkä tuntui vähän paremmalta, kivut vähenivät ja huomasin, että selän liikkuvuus parani. Hoitojakson puolivälissä pystyin jättämään ensin toisen ja sitten toisen kyynärsauvan pois, lopulta tukiliivinkin kipulääkkeistä puhumattakaan.

Sain Maxilta ohjeita harjoitteisiin ja olen tehnyt liikkeitä ja venytyksiä säännöllisesti siitä eteenpäin. Minulle korostettiin, että vain siten selkä pysyy jatkossa kunnossa.

Käyn muutaman kuukauden välein Maxilla kontrollissa ja hoidossa ja hoitotulokset ovat pysyneet hyvinä. Selän kunto ei estä enää elämää. Vaimo jo välillä toppuuttelee tekemisiäni.Leg Pain:


Dear Samantha,

I wish to express my appreciation of the care you have provided this autumn.

Three years ago I suffered a massive trauma to my right leg. The broken bones healed, but a persistent pain in my lower back emerged. I have consulted a number of general practitioners, orthopedic specialists, physiotherapists and physiatric specialists. None have been able to identify the cause for my back pain and have only provided medication to deal with the symptoms.

You began working on my back and legs early this autumn and within a few weeks I experienced considerable improvement. The combination of your manipulations and a series of daily exercises you provided have made a big difference. Certain pains have almost disappeared and the general pain in my lower back has clearly diminished.

Thank you for the change you have been able to create. I will continue the exercises and your treatments in order to improve my condition even further.

With best regards,
Severi Keinälä
Commissioner General
Finland at Astana Expo 2017
Jaw & Neck:

Lis, Senior lecturer

If it is structural, Samantha can help you. This is what she always says, and it is true. I have been a patient for several years, and I have all the classic problems of someone who spends all day in front of a laptop computer. Samantha has a holistic approach to healing that many health care professionals seem to lack. She does not just treat what obviously hurts, but rather gets to the root of the problem. She has extensive knowledge about how the body works, and she likes to put clues together, like solving a puzzle. She sees each patient as an individual case and actively engages in research and problem solving to best help the patient. I consider her an exceptionally gifted healer who has the necessary medical and scientific background. It's the perfect combination of empathic care and medical training. Warning: Look out for her thumbs.