Ergonomia

Ihmisen selkäranka on evoluution myötä muokkautunut siten että pystyasento on sille luonnollinen. Tasapainoisessa pystyasennossa selkäranka asettuu sivusta katsottuna s-malliin.

Tässä asennossa ruumiin paino jakautuu optimaalisesti rangan läpi ja selkään kohdistuva kuorma on mahdollisimman pieni. Jotta istuminen kuormittaisi selkää mahdollisimman vähän, tulisi istuma-asennon muistuttaa pystyasentoa.

Huomioi seuraavat seikat säätäessäsi työpistettä jotta ergonomia olisi parempi:
  • Istu jalat tukevasti maassa ja kallista tuolin istuin niin että lantio on polvia korkeammalla. Näin istuttaessa alaselkä on luontevasti notkolla. Asennon pitäisi tuntua rennolta ja luontevalta. Nouse seisomaan ja vertaa asentoa – onko olo samanlainen seistessä ja istuessa?
  • Roikota käsvarsia kehon vierellä ja taivuta kyynärpäät 90 asteeseen. Käsien tulisi nyt olla näppäimistöllä, ja kyynärpäiden kehon vierellä suoraan olkapäiden alla. Mikäli tuolisi kyynärnojat estävät pääsyn tarpeeksi lähelle pöytää, voi kyynärnojat poistaa.
  • Näytön yläreunan tulisi olla silmiesi korkeudella. Aseta tarvittaessa esim. puhelinluetteloita näytön alle jos näytön säätövara loppuu.
  • Jos teet paljon töitä kannettavalla koneella, hanki erillinen näppäimistö ja hiiri. Aseta kone noin 20-30 cm korkean laatikon päälle, näin saat näytön yläreunan silmien tasolle.

Oli ergonomia kuinka hyvä tahansa, on istuminen silti staattista.
Vältä istumasta yli 40 minuuttia kerrallaan.
Pidä taukoja, liiku ja venyttele!
Oireettomana jaksat paremmin ja työtehokkuutesi kasvaa.

Katso lisäohjeita Videoita osioltamme.

Löydät ohjeita istuma-asennon löytämiseen, tuolin, pöydän ja näytön säätämiseen. Ohjeita on myös ryhtiä parantavaan harjoitteluun sekä työpäivän aikana tehtävään taukojumppaan.

If you want to book a time on the same day it can only be done by calling us at the following number::+3584061066000
or by sending us an email at the following address: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2010 Ruoholahden Kiropraktikkoasema