Skip to main content

Urheiluvammat ja niiden kuntoutus

Aktiiviliikkujalle ja urheilijalle ennaltaehkäisevä kiropraktinen hoito on tärkeää jotta suoritusky säilyy hyvänä ja loukkaantumisilta vältytään.

Kiropraktikko arvioi lihasten toimintaa ja liikekontrollia manuaalisin testein, joilla arvioidaan liikkuvuutta, lihastasapainoa ja motorista hallintaa. Mikäli ongelmia löytyy, niitä ryhdytään korjaamaan erilaisilla liikehallintaharjoitteilla. Hyvän lihastenhallinnan ja liikehallinnan kautta edetään asteittain voima- ja nopeusharjoitteluun.

Sekä ennaltaehkäisevissä hoidoissa että urheiluvammojen kuntoutuksessa lääkärin, kiropraktikon ja fysioterapeutin saumaton yhteistyö on tärkeää, jotta tavoitteisiin päästään mahdollisimman nopeasti.

Kiropraktikkoa kannattaa konsultoida uudelleen noin viikon päästä vamman synnystä. Tällöin pystytään määrittelemään tarkemmin vamman laajuus ja vakavuus. Kuntouttavat harjoitukset, joiden tarkoituksena on palauttaa potilaan terveys ennalleen, voidaan yleensä aloittaa ensimmäisen vierailun jälkeen. Vastaanotolla suunnittelemme sinulle sopivan kuntoutusohjelman, jotta pääset mahdollisimman nopeasti takaisin harrastuksesi pariin.